Wat is een Wallbox en wat kan ik ermee?

Een Wallbox oplader, of ook wel een Callbox voor thuis, is een extra oplader die sneller stroom levert voor uw elektrische auto dan bij een normaal driepolig stopcontact. Als u er één op uw oprit of in uw garage installeert, kan het opladen van een elektrische auto aanzienlijk gemakkelijker worden dan het oplader van uw auto via een laadpaal op straat welke zich misschien niet altijd in uw straat bevindt. Als u al gewend bent aan het gemak van een elektrische auto of overweegt er eentje aan te schaffen, is het belangrijk om na te denken welk type auto u zou willen en hoe u deze gaat gebruiken. Ga je voor een plug-in hybride met een beperkte elektrische actieradius en een kleine accu, dan is ‘s nachts opladen meestal genoeg via een normaal stopcontact in huis.

Kan ik de Callbox gebruiken op een ander elektrisch voertuig (bijvoorbeeld op een andere auto)?

Als je je huidige elektrische auto verkoopt en deze inruilt voor een nieuw model, kun je je wallbox voor thuis nog steeds gebruiken, zolang de connector geschikt is voor de auto. Aangezien bijna alle nieuwe elektrische en hybride auto’s de Europese standaard Type 2-connector gebruiken, zou dit geen probleem moeten zijn. Check echter voor de zekerheid altijd het boekje van de auto om te kijken of dit ook op uw auto van toepassing is. 

Ik woon in een appartement, wat kan ik doen?

Woont u in een appartement maar overweegt u een elektrische auto aan te schaffen, dan kunt u de verhuurder of de woningbouw vragen om een ​​openbare Wallbox te laten plaatsen voor openbaar gebruik. Het kan zijn dat u een deel van de kosten, of in sommige gevallen zelfs alle kosten, zelf zult moeten betalen. In dit geval kunt u de kosten misschien delen met andere bewoners die elektrische auto’s bezitten of overwegen er één te kopen.

Wilt u meer informatie over Wall,- of Callboxen? Bezoek dan eens onze website: https://laadpaalscala.be/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *