Ben ik nu van de melkboer of niet?!

vaderschapstest-kopen

Ooit gehoord van het gezegde: “Een kind van de melkboer”? Een kind van de melkboer is vooral een grapje van vroeger en werd gebruikt als je niet op je vader leek. De melkboer kwam vroeger overdag aan huis met de melk als de man des huizes aan het werk was. Er wordt dus ook wel mee gesuggereerd dat de moeder misschien vreemd was gegaan. Gelukkig wordt dit over het algemeen vooral gebruikt voor een grapje maar wat nou als je echt je twijfels hebt of je vader wel je vader is. Of erger nog, als je niet weet wie je vader is?

Wie is mijn vader?

Er kunnen verschillende reden zijn waarom jij niet zeker weten wie je vader is. Het kan zijn dat je moeder echt niet weet wie de vader is of dat je moeder dit misschien wel liever niet wil zeggen. Het kan ook zijn dat je vader er niet zeker van is of je niet erkent als kind. Hoe dan ook niet zeker weten wie je vader is, is als kind geen fijn gevoel. Een kind hoort een vader én een moeder te hebben. Als een van deze twee mist kan het zijn dat je een leegte voelt. Je mist echter een stukje van jezelf. Toch hoef je gelukkig niet voor altijd met dit gevoel te leven. En zijn manieren waardoor jij er in sommige gevallen toch achter kan komen wie je vader is.

Een vaderschapstest

Een van deze manieren is een vaderschapstest. Een vaderschapstest is een test waardoor bepaald kan worden of een man de vader van een kind is of niet. Dit wordt gedaan aan de hand van DNA. Het DNA wordt verzameld aan de hand van speeksel. Een kind kan ten alle tijden een vaderschapstest aanvragen mits zij natuurlijk weet wie de vader is. Het kan zijn dat sommige mannen niet willen meewerken met de vaderschapstest. Is dit het geval? Dan kan je als kind eventueel toestemming vragen aan de rechtbank. De vader in kwestie zal dan moeten mee werken. Wil de vader is kwestie wel meewerken? Dan kunnen jullie er ook voor kiezen om zelf een vaderschapstest te kopen. Deze vaderschapstest werkt in principe hetzelfde als bij een professionele instellingen alleen kan het speeksel thuis worden afgenomen en wordt dit daarna opgestuurd naar een lab.

Benieuwd of zo’n test iets voor jou is of benieuwd waar je een vaderschapstest kan kopen? Neem gerust een kijkje op de website.