Je hond veilig mee op vakantie

Voor sommigen van ons zou een vakantie gewoon niet zo leuk zijn als we het niet met onze honden kunnen delen. Kamperen en andere buitenavonturen zijn goede vakantieopties met onze viervoeters, hoewel hond vriendelijke vakanties net zo luxueus kunnen zijn als een vier sterren hotelverblijf! Afhankelijk van jou en je hond, kan de perfecte hond vriendelijke vakantie een bezoek aan je favoriete tante en oom betekenen, bezienswaardigheden bezoeken in uw favoriete historische stad, lange dagen wandelen en zwemmen, of gewoon dutten in een hangmat op je favoriete strand.

Goed voorbereiden

Hoewel het meenemen van je hond op vakantie heel leuk kan zijn, kan het ook een aantal uitdagingen opleveren. Niet elke hond (of persoon, wat dat betreft) zal genieten van een bezoek aan een drukke toeristische bestemming. Niet elk familielid zal het op prijs stellen als je op de stoep verschijnt met een hond op sleeptouw. En sommige honden zijn niet geschikt voor ruige kampeeravonturen. Bovendien worden sommige honden te opgewonden of angstig tijdens het reizen, wat kan leiden tot dingen als markeren (plassen), blaffen of destructief gedrag. Deze zorgen niet voor de meest ontspannende vakantie-ervaring!

Dus hoe kun je ervoor zorgen dat u een leuke, gelukkige vakantie hebt met je hond en een hond die graag met u op vakantie gaat? Het begint allemaal met realistische verwachtingen en voorbereid zijn.

Als je erover denkt om met de hond op vakantie te gaan, heb je misschien al een bestemming in gedachten. Als je nog opties aan het overwegen bent onthult een snelle Google-zoekopdracht duizenden hond vriendelijke vakantiemogelijkheden: kamperen, hutten, resorts, hotels en motels, stranden, hondenkampen en zelfs kano- en boottochten. Kies iets waar jij en je hond het meest van zullen genieten.

Als je eenmaal een specifiek type reis in gedachten hebt, is het tijd om wat onderzoek te doen. Voor de meeste vakantiebestemmingen kun je opties vinden waar honden worden toegelaten. Maar er is een enorm verschil tussen een plek waar huisdieren eenvoudig zijn toegestaan ​​en een plek die echt huisdiervriendelijk is. Neem daarnaast ook genoeg medicijnen mee voor de hond, zoals traumeel.

De reis zelf

Het belangrijkste om te overwegen bij het reizen met de hond is hoe gewend hij of zij is aan het soort reizen dat je gaat doen. Is de hond comfortabel in de auto? Kun je van tevoren stappen nemen om hem of haar te helpen comfortabeler te worden?

Als je per auto of recreatief voertuig reist, zorg er dan voor dat de hond ontspannen is tijdens langere ritten, niet autoziek wordt en weet hoe hij zich gedragen. Om het voor uw hond nog aangenamer te maken, kun je regelmatig te stoppen om te strekken, en te spelen