Je hond veilig mee op vakantie

Voor sommigen van ons zou een vakantie gewoon niet zo leuk zijn als we het niet met onze honden zouden kunnen delen. Kamperen en andere buitenavonturen zijn natuurlijke vakantieopties met onze viervoeters, hoewel hond vriendelijke vakanties net zo luxueus kunnen zijn als een viersterrenhotelverblijf! Afhankelijk van u en uw hond, kan uw perfecte hond vriendelijke vakantie een bezoek met uw favoriete tante en oom betekenen, bezienswaardigheden bezoeken in uw favoriete historische stad, lange dagen wandelen en zwemmen, of gewoon dutten in een hangmat op uw favoriete strand.

Goed voorbereiden

Hoewel het meenemen van je hond op vakantie heel leuk kan zijn, kan het ook een aantal uitdagingen opleveren. Niet elke hond (of persoon, wat dat betreft) zal genieten van een bezoek aan een drukke toeristische bestemming. Niet elk familielid zal het op prijs stellen als we op de stoep verschijnen met onze hond op sleeptouw. En sommige honden zijn niet geschikt voor ruige kampeeravonturen. Bovendien worden sommige honden te opgewonden of angstig tijdens het reizen, wat kan leiden tot dingen als markeren, blaffen of destructief gedrag. Deze zorgen niet voor de meest ontspannende vakantie-ervaring!

Dus hoe kunt u ervoor zorgen dat u een leuke, gelukkige vakantie heeft met uw hond en een hond die graag met u op vakantie gaat? Het begint allemaal met realistische verwachtingen en voorbereid zijn.

Als u erover denkt om met uw hond op vakantie te gaan, heeft u misschien al een bestemming, zoals een bezoek met uw favoriete tante of een reis naar een nationaal bos. Als u nog steeds uw opties overweegt, onthult een snelle Google-zoekopdracht duizenden hond vriendelijke vakantiemogelijkheden: kamperen, hutten, resorts, hotels en motels, stranden, hondenkampen en zelfs kano- en boottochten. Maar waarvan zullen u en uw hond echt genieten?

Als je eenmaal een specifiek type reis in gedachten hebt, is het tijd om wat onderzoek te doen. Voor de meeste vakantiebestemmingen kunt u opties vinden waarmee honden kunnen worden toegelaten. Maar er is een enorm verschil tussen een plek waar huisdieren eenvoudig zijn toegestaan ​​en een plek die echt huisdiervriendelijk is. Neem daarnaast ook genoeg medicijnen mee voor de hond, zoals traumeel.

De reis zelf

Het belangrijkste om te overwegen bij het reizen met uw hond is hoe gewend hij of zij is aan het soort reizen dat u gaat doen. Is uw hond comfortabel in de auto of kano? Kun je van tevoren stappen nemen om hem te helpen comfortabeler te worden?

Als u per auto of recreatief voertuig reist, zorg er dan voor dat uw hond ontspannen is tijdens langere ritten, niet autoziek wordt en weet hoe hij zich moet vestigen. Om het voor uw hond nog aangenamer te maken, bent u van plan om regelmatig te stoppen om te strekken, te spelen en onbenullig.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*