Het reinigen van je auto; hoe kun je dit het beste doen?

Wil je binnenkort nu echt eens je auto interieur schoonmaken? Wordt het nu echt wel eens tijd om een doekje over je dashboard te halen of een sopje te maken voor het autostoelen reinigen, alleen weet je niet goed waar te beginnen of welke producten je hiervoor het beste kunt gebruiken? Wij bespreken hieronder met jou de beste tips, zodat je binnen de kortste keren weer klaar bent om blinkend de weg op te gaan! 

Uiteraard zou je het schoonmaken van je auto bekleding over kunnen laten aan een professioneel reinigingsbedrijf, maar mocht je toch in kosten willen besparen, dan zou je deze taak ook heel gemakkelijk zelf op je kunnen nemen. Kies je voor een al kant en klare auto spray? Spray het gehele oppervlak waar de vlekken zich bevinden, of die je even grondig zou willen reinigen, dan in en neem het zodra het reinigingsmiddel ingetrokken is, weer met een vuilopnemend doekje af. Mochten de grootste vlekken nu niet gelijk verdwijnen? Probeer dan met een borsteltje de spray wat dieper in de bekleding te brengen. Lukt het hierna nog niet helemaal zoals gepland? Gebruik dan eventueel een stoomreiniger om de vlekken tot de meest diepste kern te kunnen reinigen. 

Welke producten kun je hiervoor het beste gebruiken?

  • Met een sopje en wat allesreiniger kom je al een heel eind! Gebruik voor het nabootsen van een echte autoreiniger een sop met een mengsel van wat zeep en borax. Klop dit even op totdat het gaat schuimen en breng het hierna aan op elke gewenste plek. 
  • Mocht je nu gegeten hebben in je auto en een aantal vieze vetvlekken hebben achtergelaten; een mengsel van verfverdunner met water doet wonderen! Ruik je nog steeds allerlei vieze geurtjes? Meng dan een beter water met soda en het zal als sneeuw voor de zon verdwenen zijn!