Zo koop je de meest geschikte laptop

gaming-pc

De scholen zijn weer begonnen en dat betekent dat veel studenten hun laptop weer veelvuldig gebruiken. Voor school is een laptop een echte must maar ook thuis zien we dat studenten hun laptop steeds meer en meer gebruiken. Voor schoolwerk maar ook voor vrijetijds dingen zoals gamen of een filmpje kijken. Toch gaan laptops helaas niet eeuwen mee en zijn ze eens in de zoveel tijd aan vervanging toe. Is dit bij jou het geval? In dit blog vertellen we je graag hoe jij de meeste geschikte laptop koopt.

Waar ga ik de laptop voor gebruiken

Als je een nieuwe laptop gaat kopen is het goed om voor jezelf om een rijtje te hebben waar je de laptop allemaal voor wilt gebruiken. Een laptop alleen voor school heeft bijvoorbeeld hele andere eisen dan een laptop die je ook gebruikt als game laptop. Daarom is het goed om dit eerst voor jezelf vast te stellen. Een laptop die je alleen gebruikt voor school moet licht zijn zodat de laptop goed vervoerd kan worden. Daarnaast moet de laptop geschikt zijn voor Word en andere programma’s die je op je school gebruikt. Ben je een fanatieke gamer? Dan ben je natuurlijk op zoek naar een laptop die ook gebruikt kan worden voor je games. Een game laptop is over het algemeen wat zwaarder omdat er een zwaardere processor inzit en een goed beeld moet hebben. Daarnaast wil je ook het liefst een videokaart en uitstekend geluid. Ben je meer een artistiek type? Dan wil je natuurlijk een laptop die geschikt is voor grafische programma’s.

Wat is mijn budget

Als je hebt bepaald waar je, je laptop wilt gebruiken kun je gaan kijken naar je budget. Laptops vinden we terug in elke prijsklasse. De goedkope laptops kosten tussen de 200 en 400 euro. Deze laptops zijn bijvoorbeeld prima voor studenten maar zijn wel eenvoudig. Wil je een laptop waar je meer mee kan zoals gamen? Dan mag je al gauw denken aan minimaal 600 euro. Hoe meer functies en hoe bekender het merk, hoe meer je uiteindelijk zal betalen. Daarnaast kan het ook nuttig zijn om online te zoeken en te vergelijken. Online is er altijd wel een aanbieder die een leuke korting heeft. Hierdoor kan het zomaar 100 of 200 euro schelen. Dat is zeker voor een student leuk meegenomen. En nog een kleine tip van ons: koop altijd meteen een beschermhoes voor je laptop als je een nieuwe laptop aanschaft en nog geen laptophoes hebt. Een laptop is een dure aankoop en die wil je zo lang mogelijk mooi houden.