Een nieuw jaar een nieuw huis

Een nieuw jaar vraagt altijd om verandering. Ondertussen zit de eerste maand er alweer op en hebben we tijd gehad om de boel na de feestdagen weer helemaal op te pakken. Tijd dus om je voornemens waar te maken en dit jaar om te toveren tot eentje om nooit te vergeten. Een grote en goede manier om dat te doen is om je huis eens goed onder handen te nemen. Wanneer je niet wilt verhuizen, kan je gewoon per kamer kijken wat je kan doen om de boel op te frissen en aan te passen. In deze blog vertel ik je hierover. Lees je mee?

Van simpele douche tot koninklijk wassen

Bijvoorbeeld de badkamer. We spenderen niet heel veel tijd achter elkaar in de badkamer, zoals we dat bijvoorbeeld in de woonkamer doen. Dat resulteert er vaak in dat we de badkamer een beetje verwaarlozen als het gaat om onderhoud en uiterlijk. Terwijl dit eigenlijk dé plek is waar we op ons meest kwetsbaar zijn. Je hoeft de boel niet vol te hangen met decoratie maar dat schimmelige douchegordijn vervangen door een chique badwand kan zeker geen kwaad en dit geeft de hele badkamer meteen een verzorgder uiterlijk.

Ontspanning voor ieder seizoen

Maar je thuis is ook een plek waar je je kan ontspannen. Een plek vol gezelligheid voor ieder seizoen. Denk er bijvoorbeeld aan om een schouw te plaatsen of een nephaard voor die koude wintermaanden. Of verbouw de boel en plaats een pui zodat je in de zomertijd die heerlijke zomerlucht naar binnen kan laten waaien. Maar als je het klein wilt houden, helpt een grote opruimsessie ook al heel erg. Steek wat kaarsen aan en plof met thee en een dekentje op de bank. Ontspanning gegarandeerd. Vervang de decoratie per seizoen in kleuren die passen bij de tijd van het jaar en het lijkt meteen alsof je woonkamer een hele make-over heeft ondergaan.

Ruimte voor alle smaken

Zelf spendeer ik veel van mijn tijd thuis in de keuken. Ik heb laatst zelf een aanpassing hieraan laten doen want ik wilde in dit nieuwe jaar genoeg ruimte hebben voor al mijn baksels en koksexperimenten. Ik heb daarom mijn aanrecht uit laten breiden. Mijn voorzieningen verder zijn nog redelijk nieuw maar als jouw oven of fornuis toe is aan vervanging is dit hét moment om daar wat aan te doen. Geloof me, het maakt koken zo veel makkelijker en leuker.