De prijs van een betonplaat

De prijs van een betonplaat kan heel erg verschillen. Er zijn namelijk ook veel kwaliteiten betonplaten.

Vergelijken

Voordat je een betonplaten kopen gaat is het slim om eerst een paar platen te vergelijken. Als je op de site kijkt van een bedrijf die betonplaten verkoopt, zie je vaak al snel verschillen tussen de platen. Ze zijn namelijk in heel veel verschillende soorten, maten en kwaliteiten te koop.

Kwaliteitsklassen

De meeste bedrijven werken met een kwaliteitsklasse systeem. Er zijn hierbij 2 klassen: de A klasse en de AB klasse. De A klasse zijn meestal de beste kwaliteit en zijn daarom vaak ook de duurdere klasse. De AB klasse zijn goedkoper en hebben dus ook een minder goede kwaliteit dan de A klasse.

Toplaag

Het belangrijkste verschil tussen betonplaten is de toplaag. Er zijn namelijk 2 soorten toplagen te verkrijgen: een ruwe toplaag of een gladde toplaag.

Betonplaten met een ruwe toplaag slijten een stuk minder snel. Ze hebben namelijk een diep motief erin gewerkt. Dit zorgt ervoor dat ze een stuk minder glad worden bij regen.

Betonplaten met een gladde toplaag zijn onderhoudsvriendelijk en worden vaak naadloos gelegd, zodat er geen onkruid tussen de platen kan groeien.