De droom van elke meisje, een opleiding visagie

Houdt je van make up en houdt je van jezelf en andere opmaken? Dan is de opleiding visagie misschien iets voor jou. Maak van elke vrouw een prinses en kies voor elke gelegenheid iets leuks of een andere look. In dit artikel bespreken wat je kan verwachten tijdens een opleiding visagie. Want een opleiding visagie niet alleen koek en ei, het is wel hard werken. Je hebt namelijk geduld en discipline nodig want visagie vergt perfectie.

Inhoud opleiding visagie

Zoals elke ander opleiding, bestaat de opleiding visagie uit een theoretisch gedeelte en een praktijkgericht gedeelte. Het theoretische gedeelte is gericht op de diversiteit qua huidtypes, elke huidtype heeft een andere benaderingswijze. Waar de een last kan hebben van een vette huid, kan de ander last hebben van droge huid en allergieën. Tijdens je theoretische vakken leer je precies hoe en wat je kan toepassen op welke huidtypen. 

In het praktijkgerichte deel van de opleiding visagie leer je direct je theorie toe te passen in de praktijk. Je loopt stage bij een erkend bedrijf die je direct de fijne kneepjes van het vak leert. Het direct toepassen van de theorie in de praktijk is altijd een goede leermethode geweest om kennis snel op te pakken. 

Waar kan je een opleiding visagie volgen?

Een opleiding visagie kan je volgen bij wellness academie belgië. Bij deze opleidingsinstantie krijg je de materialen erbij, hierdoor bespaar je 400 euro. Het lesgeld  is 1030 euro en daar krijg je een volwaardig diploma voor. Er zijn daarnaast geen extra kosten. De leraren hebben allemaal op zijn beurt ook een erkend diploma. Verder zijn er negen locaties waar de opleiding te volgen is. Na de opleiding is er de mogelijkheid om een vervolgopleiding te volgen, namelijk de opleiding visagie voor gevorderden.