De leukste activiteiten voor een dagje uit

binge drinking

Vrienden zijn belangrijk, dat weet ondertussen wel iedereen. Ze bieden je gezelligheid en een luisterend oor, en dus spreken we graag met ze af. Gezellig een avondje met elkaar een drankje doen of film kijken is natuurlijk heel leuk, maar soms is het goed om eens iets wat avontuurlijker te ondernemen. Vriendschappen worden namelijk nog sterker als je samen iets beleefd. Dus lees snel verder voor een aantal leuke, spannende en toch laagdrempelige activiteiten om te doen met jouw vriendengroep!

De escaperoom

Het is al een tijdje razend populair: de escaperoom. Het doel is om met z’n alle samen te werken om zo snel mogelijk uit de kamer te “ontsnappen” binnen een bepaalde tijd. Dat levert natuurlijk de nodige spanning op en al snel zal je als een echte detective aan het speuren zijn naar aanwijzingen. Samenwerking staat in een escaperoom centraal wat het dus ideaal maakt voor een groep vrienden. Het is een goede manier om de band van de groep te versterken, jullie werken immers samen naar een oplossing. Let wel op, de spanningen kunnen soms nogal hoog oplopen, vooral als de tijd begint te dringen. Wellicht is het dus niet af te raden voor een groep vol heethoofden! Tegenwoordig zijn escaperooms overal te vinden en liggen de prijzen meestal rond de 20 euro per persoon.

Een proeverij

Een proeverij is een ongelofelijk leuke activiteit voor de fijnproevers onder ons. Tevens zijn er een hoop opties in de wereld van proeverijen. Zo kan je bijvoorbeeld bij veel bierbrouwerijen langs voor een rondleiding met afsluitend een uitgebreide proeverij. Ideaal dus om de vaste kroegavond eens een keertje wat spannender te maken. Kijk wel uit, veel speciaal bieren  zijn een stuk sterker dan normale pils, dus binge drinking is hier ten zeerste af te raden. Voor de alcohol vrije vriendengroepen kan je echter ook bij een hoop plekken terecht. Zo kun je eens een kaasproeverij doen of naar een gespecialiseerd restaurant. Een proeverij is zo geschikt om te doen met vrienden omdat je zo samen nieuwe smaken kan proeven en bespreken. Je zit dus nooit zonder gespreksstof!

Bowlen

Je hebt het waarschijnlijk niet meer gedaan sinds een partijtje op de basisschool, maar stiekem is het toch nog ontzettend leuk: Bowlen! De meeste bowlingbanen hebben nog een heerlijk cheesy retro interieur wat zich natuurlijk goed leent voor de leukste foto’s. Ook is bowlen lekker laagdrempelig, iedereen kan meedoen! Let op, het kan vaak erg druk zijn, dus reserveren is wel een goed idee.